De Waddenzeeschool biedt voor basisscholen een lespakket aan dat aansluit op de beleving tijdens de buitenactiviteiten.

 

Klik op het zeehondje en ga naar de gratis te downloaden lespakketten7

 

 

Met betrekking tot de buitenactiviteiten kan worden gekozen uit de volgende mogelijkheden, deze worden aangeboden op het niveau van de deelnemende groepen.

Wad1

De leerlingen lopen op de bodem van de Waddenzee. Soms is het nat, soms droog, soms is het stevig dan weer slikkig. Ze gaan op zoek naar leven op en in het wad. Er wordt aandacht besteed aan de het unieke karakter van het wad en aan de dieren die er leven:

 

kokkels, garnalen, krabben en natuurlijk veel meer………

div 076

 

Strand

De leerlingen gaan strandjutten. In groepjes gaan de leerlingen aan de gang met opdrachten over aangespoeld afval, schelpen en andere resten van dieren en planten. Daarna vissen we in het ondiepe water. Dit gebeurt met garnalennetjes of een groot sleepnet. De vangst wordt besproken en dan weer teruggezet.

Kwelder2

In de kwelder groeien bijzondere zoutminnende planten. De leerlingen gaan aan de gang met een aantal opdrachten. Ze verkennen de kwelder met behulp van alle zintuigen. Ze zoeken, ruiken en proeven planten. Ze luisteren naar de geluiden en zoeken de kleuren van de kwelder.

Vogelkolonie3

In het voorjaar kunnen leerlingen met een gids tussen de nesten van de vogels doorlopen. Krijsende vogels, nesten met eieren, duikvlucht makende meeuwen maken de beleving compleet. Leerlingen ervaren op deze manier één van de belangrijkste waarden van het waddengebied. 

 IMG_9790Eigen onderzoek/Wad-practicum

Er zijn verschillende mogelijkheden om op onderzoek uit te gaan, elke leerling mag voor zichzelf een onderwerp kiezen. Bijvoorbeeld: jutten, zeehonden, bodem, vogels kijken, sporen  zoeken, schelpen  en meer……