Natuurbelevingstochten brengen u op heel veel verschillende schitterende plekjes op het eiland. Uiteraard is wat u ziet en waar u komt afhankelijk van de duur en het gebied waar u voor kiest. De duur van de tochten bepaalt u zelf en of u nu kiest voor de oost – of de westkant of voor een tocht over het hele eiland het is altijd een prachtige en sportieve manier om Ameland of een deel ervan te leren kennen. Hieronder enkele mogelijkheden.

kaart_ameland

 

 

 

 


Nes
-Buren

Het Oerd
We vertrekken naar het Oerd. Onderweg wordt door de natuurgids halt gehouden bij diverse schitterende plekjes en geeft hij/zij uitleg. Aangekomen op het Oerd, krijgt u een korte rondleiding van de natuurgids. Het Oerd biedt een zeer afwisselend duinlandschap, met hoge toppen en laaggelegen duinvalleien. 

SONY DSC OERD NESTEN MEEUWEN36Adig391324561948

Op of in de nabijheid van het Oerd is er gelegenheid om een kop koffie/thee en Amelander koek te gebruiken. (optioneel bij te boeken)

Goed te combineren met 

Een bezoek aan het Natuurcentrum Ameland.
Rondleiding door het Natuurcentrum
Doe-middag / trekvogel-spel/natuurfilm

Aquarium2945 Dieren2914 Memoriespel3115 Potvis2910

IMG_5389IMG_9791 DIV 003

Hollum

De Feugelpôlle

De start van de Natuur belevingstocht bij Hollum is bij de Vuurtoren Ameland, aan de westkant van het eiland. We vertrekken op de fiets en onder begeleiding van de natuurgids gaan we langs diverse prachtige en unieke plekjes in de richting van de Waddendijk. We bezoeken hier een uniek Natuurgebied, de Feugelpôlle.
De Feugelpôlle is een kleine kwelder waar jaarlijks duizenden grote sterns en kokmeeuwen broeden.De hier broedende grote sterns is de op één na grootste kolonie grote sterns in West-Europa.De kwelder ligt voor de dijk vlakbij de kop van West-Ameland. 

IMG_4796IMG_4797 maandag 7 mei 045-1meeuwen

Het Groene strand

Dit voor Europa unieke gebied herbergt een keur aan planten en vogels. In het voorjaar is dit een broedkolonie voor allerlei vogels die leven op en rondom het zoute water. De plantgroei die hier is ontstaan staat garant voor vele zeldzame soorten. Doordat het water nog regelmatig bezit neemt van dit gebied is er een zilte ondergrond ontstaan die een rijke voedingsbodem is voor vogels en planten.

 

IMG_9017 copy IMG_9027 IMG_9015

Kosten natuurgids € 62,50 per uur (weekend € 82,50 per uur)
Entree Natuurcentrum kosten p.p.
Prijzen zijn exclusief fietshuur

Alle bovengenoemde activiteiten zijn uit te breiden met: 
Koffie/thee/Amelander koek (in overleg)
Lunch of lunchpakket (in overleg)
Wandeltochten
Andere activiteiten op deze site

 

Informatie en boekingen 0519-542737